Odgođene Olimpijske igre

Until now, the Olympics had not been canceled or postponed since World War II.

Odlukom MOO i Japana Olimpijske igre u Tokyu se odgađaju za 2021. – prenosi New York Times 24.03.2020.

TOKIO – Nakon višemjesečnih internih rasprava i sve jačeg pritiska nacija i sportaša širom svijeta, Međunarodni olimpijski odbor odgodit će Ljetne igre koje su trebale početi krajem srpnja u Tokiju, izjavio je u utorak japanski premijer Shinzo Abe.

Umjesto toga, Igre, najveći svjetski sportski događaj, održat će se u ljeto 2021. godine, promjena koja će opustošiti sportske rasporede, ali trebala bi donijeti veliko olakšanje sportašima, organizatorima i zdravstvenim službenicima koji su sve više pritiskali da pandemija Korona virusa onemogućilo da se nastavi s događajem.

Odluka je postala neizbježna nakon što je nacionalni olimpijski odbor u Kanadi u nedjelju objavio da se povlači iz Igara, a australijski odbor rekao je svojim sportašima da nije moguće trenirati ovo ljeto pod širokim ograničenjima za kontrolu virusa. Olimpijski i paraolimpijski komitet Sjedinjenih Država, nakon što je u početku odbio zauzeti stav, pridružio se toj svađi u ponedjeljak navečer, pozivajući I.O.C. na odgodu Igara.