PROGLAŠENJE SPORTAŠA-ICE ŽUPANIJE ZA 2019.g.

Za 2019. godinu proveden je izbor najuspješnijih sportaša-ica, najuspješnijih sportskih udruga-klubova, zaslužnih sportskih djelatnika, najuspješnijih školskih sportskih društava osnovnih i srednjih škola, darovitih sportaša i najuspješnijih sportaša-ica s invaliditetom. Odluku o izboru najuspješnijih športaša-ica za 2019. godinu donio je Izvršni odbor Zajednice na svojoj 6. sjednici, održanoj 15. studenog 2019. dok je svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša-ica održana u Slavonskom Brodu 17.veljače 2020.

 

Kao značajno priznanje za izuzetan doprinos razvoju sporta, a koje se svake godine dodjeljuje pojedincima i sportskim udrugama, kao nagrada za životno djelo  u području sporta i obljetnice, dodijelit će se Nagrada Zajednice športskih udruga i saveza za izuzetan doprinos razvoju sporta

Plaketu i pisano priznanje dobili su Krunoslav Hoffer iz Nove Gradiške i Mato Opačak iz Slavonskog Broda.

Krunoslav HOFFER iz Nove Gradiške

Rođen je 22.listopada 1952. godine u Vinkovcima, gdje je završio osnovnu i srednju

građevinsku školu-arhitektonski smjer. nakon završetka srednje tehničke građevinske škole upisuje višu građevinsku školu, odsjeka građevinskog fakulteta Zagreb, u Osijeku, te je završava i diplomira  1976. godine stječe zvanje inženjer građevinarstva. Oženjen je ima kćer, te dvoje unučadi. Danas je u mirovini.

Sportsku karijeru počeo je 1966. godine kao junior NK „Lokomotiva“ Vinkovci, gdje je bio do 1970. godine. nakon toga prelazi u Kuglački klub „Lokomotiva“ Vinkovci za kojega je nastupao do 1974. godine.

Nakon toga seli se u Novu Gradišku 1976. godine i dolazi u Kuglački klub „Željezničar“ Nova Gradiška, da bi 1978. godine prešao u Kuglački klub „Hajduk“ u kojem je aktivno kuglao, bio predsjednik i obavljao druge funkcije u klubu. Godine 1981.  postao je kuglački sudac, a 1987. godine savezni sudac u kuglanju.

Nakon preseljenja u Novu Kapelu, od 1989. godine aktivno se uključuje u Nogometni klub „Slavonac“ Nova Kapela, gdje je do 1994. godine bio i predsjednik kluba, i obavljao druge dužnosti u klubu.

Godine 1996. vrača se Novu Gradišku iz Nove Kapele i uključujem se u rad Nogometnog kluba „Sloga“ Nova Gradiška, gdje je i danas. U NK „Sloga“ obavljao je niz dužnosti, među njima i predsjednika kluba u razdoblju od 1999. do 2002. godine, te sve ostale obveze koje je obavljao. Danas je član IO kluba.

Dana 22.ožujak 1998. godine postaje delegat u III. ŽNL, da bi napredovanjem kroz II. i I. ŽNL, počeo obnašati dužnost delegata na III. i II. HNL.

Dana 26.kolovoz 2006. godine postao je delegat i I. Hrvatske nogometne lige na kojoj je bio do 2014. godine kada je vraćen na II. HNL gdje je bio do 2019. godine osim toga tijekom svog rada u sportu, obnašao je mnoge dužnosti kao:

-potpredsjednik Saveza športova Nova Gradiška, gdje je i danas (aktivan od 2006.) u  sportskom savezu bio od 1983. do 1986. godine,

-dopredsjednik Nogometnog središta Nova Gradiška dugi niz godina gdje je i danas aktivan,

-bio je član Izvršnog odbora Županijskog nogometnog saveza u dva mandata,

-povjerenik natjecanja II. i III. ŽNL zapad i lige mladeži od 2009. godine, koju dužnost i danas obnaša,

-dvije sezone je bio povjerenik  natjecanja  I. ŽNL Brodsko-posavske županije (2013/2014 i 2014/2015),

-obnaša dužnost već 23 godine u NK „Sloga“ Nova Gradiška gdje je i danas aktivan.

 Mato OPAČAK iz Slavonskog Broda

Rođen je 3. svibnja 1959. godine u Ruščici kod Slavonskog Broda,  od majke Stane Čorluka i oca Ivana. Osnovnu školu je polazio u Ruščici i Slavonskom Brodu, a srednju je završio u Slavonskom Brodu. Živio je u Ruščici do 1987. godine, a nakon toga u Slavonskom Brodu Oženjen je i otac jednog sina.

Značajan utjecaj na njegovu mladost imao je sport pa tako Mato počinje igrati nogomet za NK „Posavac“ iz Ruščice od 1973. godine.

Jedan je od osnivača 10-ak sportskih i drugih udruga.

Šah aktivno počinje igrati 1993. godine i uskoro postaje jedan od vodećih organizatora šahovskih natjecanja u Brodsko-posavskoj županiji i Gradu Slavonskom  Brodu. U rujnu 1998. godine sa nekolicinom zaljubljenika u šahovsku igru osniva šahovski klub „Posavac“ u Ruščici.  Nastupajući u organiziranim natjecanjima u okviru Hrvatskog šahovskog saveza osvaja titulu Majstorskog kandidata 2012. godine. Mato je položio ispite za klupskog, županijskog i državnog suca i ima značajna iskustva u šahovskom suđenju raznovrsnih šahovskih događaja. Pored aktivnog igranja šaha i suđenja šahovskih susreta, njegovo osnovno sportsko djelovanje je organiziranje šahovskih susreta u Brodsko posavskoj županiji i gradu Slavonskom Brodu.

Kao predsjednik i osnivač ŠK „Posavac“ od 1998. godine, organizira do sada 373 turnira na kojima je nastupilo 8.306 igrača. Voditelj je šahovske sekcije Udruge dragovoljaca i Veterana domovinskog rata Brodsko-posavske županije od 1994. godine.

Član je stegovnog suda u Hrvatskom šahovskom savezu od 2004-2008 godine. Obavljao je dužnost delegata u Skupštini HŠS ispred Brodsko-posavske županije od 2001–2008 godine, 2018,2019.godine.

Bio je predsjednik Udruge regionalnih šahovskih sudaca za Slavoniju i Baranju 2006-2010. godine.

ŠKI HVIDRA- BROD organizirao je 2012.godine 12. Svjetsko prvenstvo za invalide u šahu IPCA International Physically Disabled Chess Association u Splitu, gdje je bio i Direktor turnira. Za uspješnu organizaciju dobio je Plaketu od predsjednika IPCA Zbigniewa Pilimona.

Bio je član Izvršnog odbora Zajednice  športskih udruga i Saveza Brodsko-posavske županije od 2004-2008.godine.

 

 

Nagradu za podvig godine,  plaketu i pisano priznanje primio je Marko Lipovac, član Kajak kanu kluba Olimpik Slavonski Brod.

MARKO LIPOVAC iz KKK“OLIMPIK“ iz Slavonskog Broda

Rođen je 13.11.1986. u Slavonskom Brodu.

Kajakom se počeo baviti 1999. godine.

Marko je u sezoni 2018/2019. napravio pravi podvig i izborio nastup za reprezentaciju Hrvatske nakon punih 6 godina, ne bi to bilo ništa čudno no imenovani je stalni zaposlenik gradskih bazena u Slavonskom Brodu gdje odrađuje puno radno vrijeme, trener mlađih dobnih uzrasta u kajak kanu klubu „Olimpik“ te je uz sve navedene obaveze cijele godine trenirao 2 puta dnevno (prije i nakon posla) te tako napravio pravi podvig svojim rezultatima, a ujedno je i dao primjer mladima i pokazao kako se sve može kad se hoće.

U sezoni 2018/2019. postiže vrhunske rezultate.

U sezoni 2018/2019. osvojio je ukupno 14 medalja od čega je 8 zlatnih, 2 srebrne i 4 brončane.

U Szegedu (Mađarska) na svjetskom seniorskom prvenstvu i kvalifikacijama za Olimpijske igre osvaja 8. mjesto u C finalu u disciplini kajaka jednosjeda na 200m.

Za reprezentaciju Hrvatske nastupio je ukupno 37 puta.

Kategorizirani je sportaš HOO-a III. kategorije.

Kandidat je za olimpijske igre – Tokyo 2020.

 

Nagradu za najuspješnije rezultate pojedinaca mlađih dobnih uzrasta u 2019. g. u obliku prigodnih kristala i pisanoga priznanja primili su

GABRIJEL VEOČIĆ iz Boksačkog kluba „Brod“ iz Slavonskog Broda

Prvo ime reprezentacije Gabrijel Veočić osam (8) puta zaredom je Državni prvak od 2012-2019.,  i Juniorski viceprvak europski u svojoj mladoj ali bogatoj karijeri ima tri medalje sa europskog prvenstva i 10. mjesto sa svjetskog prvenstva u olimpijskoj disciplini.Ove godine Gabrijel je bio treći na Europskom prvenstvu koje se održavalo u bugarskoj od 01. do 11. rujna 2019. za mlađe seniore.Do medalje morao je pobijediti reprezentativca: Engleske, Moldavije i Velsa., dok je u polufinalu Gabrijel bolji za nijansu ali  gubi od svjetskog prvaka iz Rusije.Kategorizirani je sportaš HOO-a II. kategorije.

 RIA GLAS iz ŽVK“Marsonia“ iz Slavonskog Broda

Ria Glas je prva vaterpolistica iz Slavonskog Broda, Brodsko – posavske županije i iz Slavonije koje je član ženske vaterpolske reprezentacije Hrvatske  Ove godine je s U-15 Hrvatskom reprezentacijom nastupala od 7. do 14. srpnja na Europskom prvenstvu u ruskom gradu Kirishi gdje su osvojili odlično 6. mjesto što je najveći uspjeh hrvatskog ženskog vaterpola u svim uzrastima na nekom europskom ili svjetskom prvenstvu. U utakmici za 5. mjesto Hrvatska je izgubila 14:4, a Ria Glas je postigla jedan gol iako je jedna od dvije najmlađe igračice u reprezentaciji. Reprezentacija je ovim rezultatom osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu.

 EDITA POLJAC iz ŽKK“Brod na Savi“ iz Slavonskog Broda

Edita je Hrvatska juniorska  reprezentativka te je ovoga ljeta sa Hrvatskom nastupila na juniorskom Europskom Prvenstvu koje se održalo u Sarajevu (BiH) a uz to je sa klubom na Državnom prvenstvu za juniorke osvojila srebrnu medalju. Edita je igrala i za seniorke Prvu žensku košarkašku ligu te bila nositelj igre u ekipi ŽKK Brod na Savi.

Edita je i kategorizirana sportašica HOO-a IV. kategorije.

 LUKAS JURAKIĆ iz Šahovskog kluba „Đuro Đaković“ iz Slavonskog Broda

Lukas Jurakić, rođen je 06.05.2004. u Slavonskom Brodu. Šah je naučio igrati s 10 godina .

Lukas je počeo napredovati ogromnim koracima i ubrzo se uključio u službena natjecanja u svojim dobnim kategorijama. Na prvenstvima Slavonije i Baranje, a takođe i na Državnim prvenstvima , redovito postiže zapažene rezultate. Na juniorskom prvenstvu Hrvatske prošle godine Lukas osvaja PRVO mjesto i predstavljat će Hrvatsku na Svjetskom juniorskom prvenstvu ,koje će se odigrati  2020. g.

Od 1.9.2019. na međunarodnoj rejting listi (FIDE) Lukas je najbolje plasirani kadet u RH.

 LEONA PAVLEŠIN iz KKK“Olimpik“ iz Slavonskog Broda

Leona je bila najuspješnija kajakašica juniorka prvenstva Hrvatske te samim time i najugodnije iznenađenje cjelokupnog prvenstva u ženskoj kategoriji tim više jer je ovaj veliki uspjeh postigla sa svega 15 godina u kategoriji sa djevojkama od 18 godina!

U Pitestiju (Rumunjska) na svjetskom prvenstvu , osvaja 6. mjesto u B finalu u disciplini kajaka jednosjeda na 1000 m.

Na Turniru olimpijskih nada što je neslužbeno svjetsko prvenstvo za U-16 kategorije, Leona ostvaruje plasman u A finale gdje osvaja 6. mjesto u disciplini kajaka dvosjeda na 200m sa partnericom Antonelom Orkić u konkurenciji 1000 sportaša iz 38 država iz cijeloga svijeta.

Za reprezentaciju Hrvatske nastupila je 11 puta

U sezoni 2018/2019. Osvojila je ukupno 21 medalju od čega su 19 zlatnih, 1 srebrna i 1 brončanu.

Kategorizirana je sportašica HOO-a u V. kategoriji.

 DARKO ERCEG iz KKK „Marsonia“ iz Slavonskog Broda

Na Državnom prvenstvo u kajaku i kanuu na mirnim vodama u Juniorskoj konkurenciji osvojio je tri prva mjesta, dok je u seniorskoj konkurenciji osvojio tri treća i dva prva mjesta.

 DOMAGOJ BABIĆ iz KKK „Marsonia“ iz Slavonskog Broda

Domagoj je u konkurenciji Olimpijske nade u kanu sprintu  u Bratislavi (Slovačka)

osvojio 7. mjesto u K1 na 200m u „B“ finalu.

Na Državnom prvenstvu u Zagrebu u konkurenciji Juniora u kanu sprint osvojio je jedno drugo i dva treća mjesta.

 MARKO BAJAN iz Rukometnog kluba „Brod“ iz Slavonskog Broda

Zbog iznimnog zalaganja i rada, velikog doprinosa ekipi RK Brod u konkurenciji Mlađi kadeti (2004 god.i mlađi) igranjem 1. Hrvatske mlađe kadetske rukometne lige, te je izabran u selekciju Slavonije i Baranje za odlazak na najveći rukometni turnir mladih u svijetu Parttile Cup, Geoteborg Švedska. Sa selekcijom Slavonije i Baranje ušli u ¼ finala. Sudionik kampa HRS-a u Zadru kvalitetnih rukometaša sa područja cijele Hrvatske.

Bio je član Hrvatske reprezentacije za Kadete u 2019.

 DORA OPAČAK iz  KKK „Marsonia“ iz Slavonskog Broda

Na Državnom prvenstvu u konkurenciji kadetkinja u kajaku i kanuu na mirnim vodama osvojila je u K1 1000m  1. mjesto i K1 500m  2. mjesto.

 

Dodijeljena su i pisana priznanja  mladim županijskim darovitim sportašicama i sportašima.  

BOKSAČKI KLUB „BROD“ IZ SLAVONSKOG BRODAMATEJ CRNKOVIĆ, MARKO PUDIĆ, PETAR PUDIĆ, SVEN ĐURKOVIĆ, DOMINIK RAGUŽ i DORA ĐURKOVIĆ

 

KAJAK KANU KLUB“OLIMPIK“ SLAVONSKI BROD

FRAN HOLJEVAC, ANTONIO PAVLEŠIN, DAVID ORKIĆ, MIHAEL PAVLEŠIN, LEON KATINIĆ,

ADRIJAN RUŽIĆ, PATRIK BREKALO, ELENA MARIĆ, NINA KNEŽEVIĆ i LANA KATINIĆ

 

NOGOMETNI KLUB „SLOGA“ NOVA GRADIŠKA

MATEO STAZIĆ, ADRIANO UGREŠIĆ i DAVID PAVLINA

 

KOŠARKAŠKI KLUB „BROD“ SLAVONSKI BROD

NINA NOVAK, REA SUDAR, KATARINA BABIĆ, NIKOLINA VLK i KRISTINA ŽUPANIĆ

 

ODBOJKAŠKI KLUB „POSAVINA-BROD“ SLAVONSKI BROD

ANDREA BLAŽEVIĆ, MARTA BLAŽIĆ, LUCIJA DIKANOVIĆ, KATARINA ILAK i MAGDALENA SUČIĆ

 

ŽKK“BROD NA SAVI“ SLAVONSKI BROD

EDITA POLJAC, NIKA KURDIJA, TEA JOSIPOVIĆ, ANA ILAKOVAC, MONIKA BUCONJIĆ,

MARIJA FASTIĆ PAJK, LEONARDA ŠEBALJ, ŽAKLINA MILAS, KLARA RIMARČUK,

MAGDALENA KAVKA, ANJA KOSTADINOVIĆ i GABRIJELA STOJANOVIĆ

 

VATERPOLSKI KLUB „MARSONIA“

FILIP KOLESARIĆ, LUKA VRBLJANČEVIĆ, GABRIEL ČORAK, JOSIP LEVAK i ALAN ALADROVIĆ

 

ATLETSKI KLUB „MARSONIA“ SLAVONSKI BROD

LORENA ŠEREMET, FILIP ORKIĆ, TONI PRUSINA, IVAN SLIJEPČEVIĆ, BRUNO MARTINOVIĆ,

PETRA LESAR, LORENA ŠEREMET, FILIP ORKIĆ, TONI PRUSINA, IVAN SLIJEPČEVIĆ,

BRUNO MARTINOVIĆ i PETRA LESAR

 

ŽENSKI ODBOJKAŠKI KLUB „NOVA GRADIŠKA“

ANA RAŠTEGORAC i ANJA KOVAČEVIĆ

 

KAJAK KANU KLUB“MARSONIA“ SLAVONSKI BROD

HANA ĆERIĆ, JANA VUKOVIĆ, DORA OPAČAK, DOMAGOJ BABIĆ, IVAN FRAN ARAR,

BARBARA TOMLJENOVIĆ, EMANUEL PAVLOVIĆ, LUKA SOKOLOVIĆ, VILI ĆERIĆ i MATIJA BOŠNJAK

 

ŠK“ĐURO ĐAKOVIĆ“ IZ SLAVONSKOG BRODA

DORIAN MEDVED

 

PLIVAČKI KLUB „MARSONIA“

BORNA VIDMAR, MARTA JANKOVIĆ, NIKŠA LULIĆ, LUCIJA KNEŽEVIĆ i BONO PEIĆ

 

RUKOMETNI KLUB „BROD“ IZ SLAVONSKOG BRODA

MARKO BAJAN, FRANJO JURIŠIĆ i JAKOV MARIĆ

 

ŽENSKI VATERPOLSKI KLUB „MARSONIA“

ALKA LULIĆ, RIA GLAS, RAFAELA KAREŠIN, GABRIELA ZIRDUM, ANTEA MARTINOVIČ,

LORA ALADROVIĆ, ELENA WACHTLER, LARISA ŠLJIVARIĆ, HANA MATIJEVIĆ i LUCIJA LJUBIČIĆ

 

KARATE KLUB „SLAVONSKI BROD“

ANA LUJIĆ, DORA HAS, MATEA EČIMOVIĆ, KARLA JURIĆ, NIKOLA BIRAČ, IVAN PERKOVIĆ.

 

Prigodne plakete i pisano priznanje za najuspješnija Županijska školska sportska društva osnovnih i srednjih škola dodjeljena su

Osnovne škole:

Školsko sportsko društvo „Plavi Sokol” iz OŠ”Hugo Badalić” iz Slavonskog Broda

U školskoj 2019. godini školsko sportsko društvo „Plavi Sokol” iz Slavonskog Broda nastupalo je na Županijskom natjecanju s ekipama u atletici, badmintonu, futsalu, gimnastici, košarci, krosu, odbojci, plivanju, stolnom tenisu, šahu i rukometu u muškoj i ženskoj konkurenciji. Na završnici Državnog prvenstva sudjelovali su u futsalu dječaci i osvojili treće mjesto, djevojčice su u odbojci postale državne prvakinje. U košarci djevojčice su ušle u poluzavršnicu RH i osvojile treće mjesto.

Srednje Škole:

Školsko sportsko društvo „Elektrotehničar” iz Elektrotehničke i ekonomske škole Nova Gradiška.

U školskoj 2019. godini ovo školsko sportsko društvo nastupalo je na Županijskom natjecanju s ekipama u atletici, badmintonu, futsalu, košarci, krosu, odbojci i rukometu u muškoj i ženskoj konkurenciji. Na završnici Državnog prvenstva sudjelovali su u atletici, badmintonu, krosu, i rukometu u konkurenciji mladića i ispali u prvom krugu natjecanja.

 

Nagradu za najuspješnijeg sportaša s invaliditetom, prigodnu plakeu i pisano priznanje primio je BORNA SEČIĆ

Borna Sečić Iz Boćarskog Kluba „Dan” Slavonski Brod Rođen je 07. lipnja 2000. a boluje od mišićne distrofije tipa Duchenne. Boćanjem za osobe s invaliditetom se bavi već pet godina od kada je kategoriziran u BC 4 kategoriji u kojoj se natječu boćari s distrofijom mišića. Za Boćarski klub “Dan” za osobe s invaliditetom u 2019. godini u BC 3 kategoriji u kojoj se natječu boćari koji igraju sa specijalnim spravama i uz pomoć asistenta koji priprema boće i spravu, na prvenstvu mladih u Zagrebu osvojio je srebro. Na prvenstvu u paru s klupskim kolegom osvojio je broncu. Na kraju Prvenstva Hrvatske završava sezonu s osvojenom broncom.

 

Prigodne plakete i pisano priznanje kao nagrade za najuspješnije županijske ženske sportske ekipe dobili su

3.MJESTO, ŽENSKI VATERPOLSKI KLUB „MARSONIA“ iz Slavonskog Broda

Klub je u sezoni 2018/2019 igrao prvu hrvatsku vaterpolsku ligu za seniorke i osvojio peto mjesto. Ovo je najveći uspjeh kluba nakon što su u sezoni 2017/2018 osvojile drugo mjesto u Kupu Hrvatske za kadetkinje.

2.MJESTO, Ženski košarkaški klub “BROD NA SAVI“ iz Slavonskog Broda

Klub se u seniorskoj konkurenciji natjecao u Prvoj ženskoj košarkaškoj ligi, no nije uspio ostvariti ostanak u ligi budući se u sezoni 2018/2019 liga smanjivala, tako su iz lige ispadala 4 kluba, a klubu je nedostajala još jedna pobjeda za ostanak. No zato su u natjecanju Državnog prvenstva Hrvatske za košarkašice do 19 godina osvojile 2. mjesto i postale vice prvakinje Hrvatske što govori o dobroj budućnosti kluba koja se bazira na domaćim igračicama.

 1.MJESTO, ŽENSKI ODBOJKAŠKI KLUB „NOVA GRADIŠKA“ iz Nove Gradiške

Seniorska ekipa,ŽOK Nova Gradiška ,je protekle sezone 2018/2019 polučila vrlo dobar uspjeh u natjecanju 1.Hrvatske odbojkaške lige osvojivši na kraju vrlo visoko 4.mjesto u konkurenciji 8 ekipa iz cijele Hrvatske.

Minimalni plan koji su zacrtali na početku natjecateljske sezone su i ostvarili, a to je plasman među četiri najbolje ekipe lige.

Uz ovaj rezultata sukladno kvalitetnim igrama, igračica Aurora Papac je dobila poziv za nastup u reprezentaciji Hrvatske na Evropskom kadetskom prvenstvu koje se u srpnju prošle godine odigralo u Zagrebu, odigrala svih pet utakmica kao članica prve postave.

 

Prigodne plakete i pisano priznanje kao nagrade za najuspješnije županijske muške sportske ekipe dobili su

3.MJESTO, ŠAHOVSKI KLUB ĐURO ĐAKOVIĆ iz Slavonskog Broda

Najveći rezultat Kluba ostvaren 2019. godine je osvajanje  3. mjesta u Prvoj B Hrvatskoj šahovskoj ligi. Time je ne samo ostvaren plan zadržavanje prvoligaškog statusa, nego je potvrđeno visoko mjesto Kluba u hrvatskom šahu.

Svakako treba istaknuti još dva uspjeha Kluba na koje smo također ponosni.

Ekipa kluba ŠK „Đuro Đaković“II natjecala se u 3. Hrvatskoj ligi Istok i zauzela mjesto u sredini tablice. Ekipu su činili kadeti,  pojačani s iskusnim seniorima.

Kadeti ŠK Đuro Đaković obranili su, bez konkurencije, PRVO mjesto u Prvoj kadetskoj ligi Istok i  očekuju krajem prosinca  nastup na Finalu kadetske lige Hrvatske. To je dokaz da se u Klubu velika pozornost pridaje radu šahovske škole i mlađim uzrastima.

Uvjereni su kako su rezultatima opravdali očekivanja ljubitelja šaha, sportske javnosti i sponzora.

 2.MJESTO, BOKSAČKI KLUB „RADNIČKI“ iz Slavonskog Broda

U natjecateljskoj sezoni 2018/2019 Boksački klub „Radnički“ postigao je povijesni uspjeh za Slavonskobrodski boks. U konkurenciji 46 klubova iz cijele Hrvatske i ukupno osvojenih 109 bodova postali su momčadski prvaci 1. Hrvatske boksačke lige!

Osim navedenog rezultata, na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe uzraste (mlađe kadete, kadete i juniore) koje je održano u Zagrebu  2019. godine ostvareni su izvrsni rezultati i to:

 • Prvaci Hrvatske postali su: Mato Anušić i Gabriel Odobašić Šilhan,
 • Viceprvak Hrvatske postao je Ivan Ćirić,
 • Treće mjesto na prvenstvu Hrvatske osvojio je Marko Marjanović.

Na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe seniore, održanom u Zagrebu od  2019. godine, viceprvak Hrvatske postao je Antun Lovaković u kategoriji 60 kg.

 1.MJESTO, KAJAK KANU KLUB „OLIMPIK“ Slavonski Brod

Osnovan 15. kolovoza 2012. godine.

U natjecateljskoj sezoni 2018/2019. kajakaši i kanuisti postižu vrhunske rezultate.

Na prvenstvu Hrvatske u olimpijskim disciplinama te na prvenstvu Hrvatske u maratonu osvojeno je ukupno 5 pokala i ukupno je 26 sportaša postalo pojedinačnim prvacima Hrvatske i to:

Prvenstvo Hrvatske u olimpijskim disciplinama 1000, 500 i 200 m:

 1. mjesto seniori
 2. mjesto juniori
 3. mjesto kadeti

 Prvenstvo Hrvatske u maratonu za juniore 15 km i seniore 20 km:

 1. mjesto seniori
 2. mjesto juniori

 Za reprezentaciju Hrvatske nastupalo je čak osam članova kluba: seniorska reprezentacija: Antun Novaković, Marko Lipovac, juniorska reprezentacija: Leona Pavlešin, David Aračić, Mihael Galetović, Denis Folvarek i U-15 reprezentacija: Luka Lipovac i Antonela Orkić

Na svakom velikom natjecanju nastupio je barem jedan naš član (EP za juniore, EP za seniore, SP za juniore, SP za seniore, europske igre, svjetski kup…)

Klub je izuzetno ponosan na svog najboljeg sportaša Antuna Novakovića koji je u sezoni 2018/2019. na EP za U-23 seniore je osvojio 4. mjesto i tako se još približio najboljim svjetskim kajakašima i postao ozbiljan kandidat za nadolazeće olimpijske igre Tokyio 2020.

Posebno treba istaknuti kategorizirane sportaše njih 15 od kojih je čak 8 kategorizirano u II. i III. kategoriji, odnosno kategorizirani su kao vrhunski sportaši.

Kajak-kanu klub Olimpik ponovno je bio ovogodišnji rezultatski hit što je potvrda profesionalnog rada sportaša i trenera koji s njima rade, Miroslava Lipovca, Marka Lipovca i Vedrana Božića.

 

Nagradu za najuspješnije županijske sportašice, prigodnu plaketu i pisano priznanje dobili su

3.MJESTO, MIHAELA LAZIĆ iz ŽKK „BROD NA SAVI“ iz Slavonskog Broda

Mihaela je prvotimka ŽKK „Brod na Savi“ i kao takva je u Prvoj ženskoj košarkaškoj ligi bila najbolji strijelac lige u sezoni 2018/2019 što je uspjeh kojega ostvaruje već po treći puta u nizu. Uz to je  nastupila i za seniorsku reprezentaciju Hrvatske što je po prvi put u povijesti kluba ŽKK „Brod na Savi“ da je jedna igračica postala seniorska reprezentativka. Isto tako je i u Zagrebu  u 2019. na Final Fouru U19 završnici prvenstva Hrvatske za juniorke bila najbolji strijelac turnira predvodeći ŽKK „Brod na Savi“ do osvajanja srebrne medalje čime postaju vice prvakinje Hrvatske. Uz ostvarene rezultate Mihaela je dobila i stipendiju renomiranog američkog sveučilišta University of South Florida gdje od jeseni 2019. studira i igra košarku, promovirajući svoj klub i Slavonski Brod, kao i Hrvatski sport.

Kategorizirana je sportašica Hrvatske IV. kategorije.

 2.MJESTO,DUNJA LIPOVAC iz KKK „OLIMPIK“ iz Slavonskog Broda

Rođena je 29.01.1993. u Slavonskom Brodu.

Kajakom se počela baviti 2001. godine.

Na prvenstvo Hrvatske osvojila je 1. mjesto na 5000 metara K1 , četiri druga mjesta na 1000 K1, 500 K1, 1000 K2, 500 metara K2  i tri treća mjesta na 200 K1, 200 K2, 500 K4

Kategorizirana je sportašica HOO-a III. kategorije.

 1.MJESTO, VANESA TOT iz KKK „MARSONIA“ iz Slavonskog Broda

 • SVJETSKO SENIORSKO PRVENSTVO – KANU SPRINT – SZEGED (HUN)

C1 500m – 8. mjesto u A finalu

C1 5000m – 9. mjesto u A finalu

 • SVJETSKO U23 PRVENSTVO – KANU SPRINT – BASCOV (ROM)

C1 500m – 6.mjesto u A finalu

C1 200m – 7.mjesto u A finalu

 • EUROPSKO U23 PRVENSTVO – KANU SPRINT – RAČICE (CZE)

C1 500m – 5.mjesto u A finalu

C1 200m – 5.mjesto u A finalu

 • EUROPSKE IGRE – MINSK (BLR)

C1 200m – 4. mjesto u polufinalu

 • DRŽAVNO PRVENSTVO U KAJAKU I KANUU NA MIRNIM VODAMA

C1 500m – 1. mjesto seniorke

C1 200m – 1. mjesto seniorke

K1 200m – 2. mjesto seniorke

K2 200m – 2. mjesto seniorke

Kategorizirana je sportašica HOO-a II. kategorije.

 

Nagradu za najuspješnije županijske sportaše, prigodnu plaketu i pisano priznanje dobili su

3.MJESTO, LEON MAJSTORIĆ iz Boksačkog kluba „Brod“ iz Slavonskog Broda

Leon je u 2019., na Državnom prvenstvu za seniore koje se održalo u Zagrebu, osvojio brončanu medalju, u olimpijskoj disciplini.

Viešestruki je Državni prvak u mlađim dobnim uzrastima, a ove godine prvi puta nastupa u seniorskoj konkurenciji.

 2.MJESTO, IGOR ILIĆ iz HAPKIDO KLUBA „BROD“ iz Slavonskog Broda

Osvojio je 1. mjesto na seniorskom  Državnom Hapkido prvenstvu u Zagrebu.

Također je osvojio 1. mjesto u samoobranama u paru s Mirsadom Bećirevićem na otvorenom prvenstvu Francuske u ožujku 2019. godine u Strasbourgu.

Na otvorenom Europskom prvenstvu u Rusiji u listopadu 2019. godine u Sankt Petersburgu (u konkurenciji od 300 natjecatelja iz 12 zemalja) osvojio je 3. mjesto pojedinačno.

U samoobranama u paru s Franom Prpiđem na Europskom prvenstvu u Rusiji 2019. godine u Sankt Petersburgu osvojio je 4. mjesto, kao i 4. mjesto ekipno (kao dio cijelog tima Hrvatske) na Europskom prvenstvu u Rusiji 2019. godine.

 1.MJESTO, ANTUN NOVAKOVIĆ iz KKK“OLIMPIK“ iz Slavonskog Broda

Rođen je 26.05.1997. u Slavonskom Brodu.

Kajakom se počeo baviti 2007. godine.

U sezoni 2018/2019. postiže vrhunske rezultate. Nastup bilježi na čak 4 velika natjecanja (svjetski kup, europske igre, europsko U-23 prvenstvo i svjetsko seniorsko prvenstvo).

 • U Minsku (Bjelorusija) na Europskim igrama osvaja 7. mjesto u B finalu u disciplini kajaka jednosjedna na 1000m.
 • U Duisburgu (Njemačka) na svjetskom kupu osvaja 8. mjesto u polufinalu u disciplini kajaka jednosjeda na 1000m.
 • U Szegedu (Mađarska) na svjetskom seniorskom prvenstvu i kvalifikacijama za olimpijske igre osvaja 2. mjesto u B finalu u disciplini kajaka jednosjeda na 500m (11. mjesto) i 5. mjesto u C finalu u disciplini kajaka jednosjeda na 1000m (23. mjesto).
 • U Račicama (Češka Republika) na Europskom U-23 prvenstvu postiže najbolji rezultat u tekućoj sezoni, naime osvaja 4. mjesto u A finalu u disciplini kajaka jednosjeda na 500m i 8. mjesto u A finalu u disciplini kajaka jednosjeda na 1000m
 • Prvenstvo Hrvatske – medalje po disciplinama:
 • Na prvenstvu Hrvatske u kajaku osvojio je šest prvih, dva druga i jedno treće mjesto.
 • U sezoni 2018/2019. Osvojio je ukupno 12 medalja od čega je 8 zlatnih, 3 srebrna i 1 brončana.
 • Za reprezentaciju Hrvatske nastupio je ukupno 42
 • Hrvatski olimpijski odbor ga je svrstao u II. Kategoriju sportaša – vrhunski sportaš.
  Kandidat je za olimpijske igre – Tokyo 2020.

Kategorizirani je sportaš HOO-a II. kategorije.